<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

Drhtaj duše - 28. poglavlje

Prijateljice su začuđeno gledale u nju, a Grace je bila jako zbunjena zbog Joynog iznenadnog napada. Joy je bila bjesna i živčanila je toliko da je htječa baciti sve sa stola. Ljutito je podignula torbicu sa poda, uzela je jaknu u ruke i krenula je prema izlazu. Otvorila je vrata i sudarila se.
„Oprostite!“ –viknula je.
„Smiri se, Joy!“ –uzvratio je Raul.
„Oprosti...“ –uzdahnula je.
„Živčana si?“
„Malo. Nepotrebna osoba me naživcirala!“
„Bit' ćeš dobro?“
„Bila bih kad bi nestala, a neće...“ –odmahnula je glavom. „Izgleda da nikad neće!“
„Možda jednom hoće!“ –nasmiješeno joj je stavio ruke na rame.
„Samo me ti tješi!“ –uzdahnula je Joy.
„U nadi je spas, kažu!“ –namignuo joj je. „Vidjela si Grace?“
„Unutra je!“ –pogledala je ljututo s druge strane.
„Hvala!“ –rekao je. „Ti odlaziš?“
„Da. Idem kod dečka!“ –naglasila je dečko.
Raulovo lice se uozbiljilo. Gledali su se duboko u oči. Joy je bila ljuta na njer jer se trevao naći s Grace, a on je živčano kad je čuo da ide kod Kenta. Joy ga je pozdravila i otišla je prema autu. Ušla je u njega i odvezla se. Raul je gledao za njom. Spustio je pogled i otvorio je vrata restorana

Joy je parkirala auto ispred Kentove kuće. Živio je u prekrasnoj malenoj kući na jedan kat. Joy je oduvijek sanjala o malenoj kućici pošto je imala vilu koju niti ona nije cijelu poznavala. Ispred njegove kuće je bio prekrasan i jako lijepo uređeni vrt. Prisjetila se kako joj je Kent pričao da njegova majka jako voli svijeće i da je u slobodno vrijeme stalno u vrtu.
Popela se kamenim stepenicama i pozvonila je na vrata. Nije trebalo previše vremena da joj netko otvori.
„Hej...“ –zbunjeno će Kent. „Kako to da si došla?!“
„Trebam te nazvati i pitati dali mogu doći?“ –poljubila ga je i ušla je u kuću.
„Ok...“ –Kent je zatvorio vrata. „Zašto mislim da si živčana?“
„Nisam!“ –sjela je na trosjed.
„Joy, molim te...“ –uzdahnuo je Kent. „Tko te naljutio!“
„Nitko!“ –odmahnula je glavom.
„Joy, molim te!“ –pogledao ju je ozbiljno. „Reci mi šta ti je!“
„Grace me naživcirala!“ –odgovorila je Joy.
„Zašto?“ –zbunjeno će on.
„Ne znam...“ –rekla je. „Sama njena pojava me živcira! Nekako mi je arogantna i bezobrazna! Folira se!“
„A da ti možda nisi ljubomorna na nju?“ –upitao ju je.
„Molim?!“ –viknula je. „Zbog čega bi?“
„Možda ti smeta što je s Raulom!“
„Šta?! Ne smeta mi!“
„Pa... Možda ti smeta!“
„I misliš da bi bila s tobom da mi smeta što su skupa?“
„Možda... Ne znam ja!“
„Ma goni se, Kent!“ –dignula se i krenula je ljutito prema vratima.
„Joy, čekaj!“ –Kent je potrčao za njom.
„Vidimo se sutra!“ –potrčala je prema autu.
„Joy!“ –viknuo je Kent.
Joy je odmahnula glavom. Otvorila je vrata automobila i ljutito je krenula prema kući. Kent je zbunjeno gledao za njom. Uzdahuo je i zatvorio je vrara kuće.

Kako se nije željela vratiti kod kuće, odlućila se voziti. Bila je pomalo živčana. Prvo joj je Grace dignula tlak, a onda svađa s Kentom.
Nije bila sretna što su njene prijateljice pozvale novu Raulovu djevojku na kavu kad je i ona bila s njima. Previše joj je smetala da bi htjela njenu blizinu i nije shvaćala zašto joj prijateljice nisu rekle na početku da i ona dolazi. Otišla bi da su joj javile jer nije imala namjeru biti kraj Grace, pogotovo ne tada kad je saznala da se prijavila za novu navijačicu. Imala je predosjaćej da će njene prijateljicu izabrati Grace jer ima iskustva, a zbog toga se još viša ljutila jer nije željela imati posla s njom.

Otvorila je vrata svoje sobe, bacila je torbicu na pod i skočila je na krevet. Legla je na leđa i buljila je u strop. Nije ni upalila svijetlo, pa je jedina svijetlost dolazila iz bandere nedaleko od njenog prozora. Uzdahnula je. Nije bila raspoložena za ništa. Razmišljala je o Raulu i Grace. Pitala se kako mu se mogu sviđati takve djevojke i zašto se uopče vratio s njom. Zbog toga je bila jako ljuta. Htjela je znati što ga je toliko privukle kod nje i zašto mu se uopče sviđaju takve djevojke.
Onda je ramišljala o Kentu i njihovoj svađi. Počela je misliti kako je burno reagirala i napala ga samo jer je rekao ono što je mislio, a možda je i imao pravo, možda joj je smetalo što su Raul i Grace skupa jer se njoj sviđao. Znala je i ona da joj se sviđao, ali mislila je da ga je zaboravila uz Kenta, pa je, svojim dugim razmišljanjem, shvatila da uopče nije istina. Još je razmišljala o Raulu, još je razmišljala o noći provedenu s njim na brodu.
Suze su joj potekle niz lice jer je bila ljuta na sebe, ljuta jer je bila s Kentom samo kako bi uzvratila udarac Raulu, ali to joj nije pomagalo. Znala je da je njemu stalo do Grace, a to ju je rastužilo.
Zaspala je u suzama.

„Ne, ne, ne, i ne!“ –odjekivalo je školskom dvoranom.
Natjecanje za novu najvijačicu, koja je trebala izmjeniti April zbog njene trudnoće, bilo je završeno. Joy je sjedila za stolom, prekriženih ruku dok su je prijateljice zbunjeno gledale i odmahivale glavom. Nije htjela prihvatiti to što je društvo odlučilo uzeti Grace za jednu od njih, kao što je i ona zamišljala da će biti.
„Joy...“ –uzdahnula je April. „Zašto ti se tolio ne sviđa ta ideja?“
„Jer...“ –pogledala ju je Joy. „Cura je jako arogantna. Sjećate se što je rekla jučer? Rekla je da inače ragbijaši i navijačice trebaju biti skupa!“
„Pa?“ –zbunjeno će Virginia. „April je s Adamom, a Maura s Ralphom!“
„Ma...“ –odmahnula je rukom. „Vi ste... zaljubljeni, a ona je rekla da tako treba biti i... ne može zamjeniti April!“
„K vragu, Joy!“ –ljutito će Maura. „April je trudna. Ne može ona raditi ništa teško!“
„Mogu... jedino ako želiš da mi se nešto desi!“ –dodala je April.
Joy je ljutito gledala u njih, a one su se smiješkale. Uzela je torbu s poda i polako je krenula prema izlazu. Njih četiri su bile same, pa nitko nije čuo njihov razgovor. Maura, Virginia i April su se smijale dok su promatrale prijateljicu kako ljutiti odlazi.
„Nemojte me tjerati da joj budem najbolja prijateljica, ok?!“ –proderala se.
„Ok!“ –viknule su one nasmiješeno.
„Kad si već pri izlasku... reci joj da je s nama!“ –dobacila je Virginia.
„Hoćete i muzičku?!“ –viknula je još jednom i otvorila je vrata dvorane te ih je jako zalupila.
Ugledala je Grace sa strane. Pogledala ju je od glave do pete i bila je prilično ljuta što će ona biti nova navijačica i što joj ona mora javiti za to, ali znala je da April ne može više ništa, pa se trebala skulirati. Uzdahnula je i dobro se smirila.
„Naša si!“ –okrenula se i polako je odlazila od nje.
„Hvala!“ –viknula je Grace nasmiješeno.
„Nemoj meni zahvaljivati. Što se mene tiče... Mogli smo drugu izrabrati!“ –nastavila je hodati.
Grace je tužno gledala za njom. Htjela se sprijateljiti s Joy jer joj je Raul pričao o tome kako je dobra i draga prijateljica. Što god je radila, Joy bi ljutito gledala u nju. Nije shvaćala što joj je napravila da se tako ponaša prema njoj. Uzdahnula je i otvorila je vrata dvorane kako bi otišla zahvaliti ostalim prijateljicama.

Joy se šetala po školskom dvorištu jer još nije bilo vrijeme za dramsku, pa se pokušavala pomoriti s time da će Grace biti najvijačica i da će s njom provoditi puno vremena.
Hodajući je dospijela do školskog stadijona na kojem je ragbijaška momčad imala trening. Zastala je i promatrala, a oko joj je zapelo na Raula. Bio je nasmiješen i veseo dok je bacao loptu društvu i smijao se s njima. gledala je njegov osmijeh, koji je bio neodoljiv i zbog kojeg joj je srce ubrzano zakucalo.
„Joy, lopta!“ –viknuo je Adam.
Odmahnula je glavom i pogledala u pod gdje je vidjela da joj ragbijaška lopta stoji kraj noge. Podignula ju je sa poda i bacila ju najboljeg prijatelje u ruke.
„Hvala, mala!“ –viknuo joj je.
„Opa, mala zna ragbi, ha?“ –nasmiješeno joj je viknuo Raul.
„Nemoj se kačiti s njom. Jaka je u tome!“ –uzvrati Ralph.
„Slušaj...“ –približavala se. „Učila sam od najboljih. Dobra sam!“
„To je možda neki izazov?“ –pogledao je u nju.
„Nebi se htio kačiti s njom, Raul! Stvarno je dobra!“ –Drake ga je potapšap po ramenu.
„Misliš da te se bojim?“ –Joy je bježao osmijeh.
„Trebala bi!“ –dodao je.
„Ja igram s Joy.“ –uzvrati Adam.
Joy ga je pogledala osmijehom i onda se okrenula prema Raulu, pogledala ga je od glave do pete dok se on smiješkao. Okrenula se i polako udaljila od njega, a kad joj je Adam dodao loptu uhvatila ju je i potrčala je prema cilju kako bi dokazala Raulu da i ona zna igrati onaj sport.
Kako je stao ispred nje, sudarili su se i pali na pod, a Joy se našla ležati na njemu dok je on gledao u nju zadubljenim i tupim pogledom, ali maleni osmijeh mu je bio na licu. Djevojka ga je šokirano gledala i bila je pomalo ukočena pošto je drhtala, srce joj je prebrzo kucalo i izgubila se u njegovim očima. Krajičkom oka je primjetila nekoga kod ulaza i ugledala je Kenta.


utorak , 05.05.2009.
Komentiraj { 13 } - #


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.