<body><div id="fb-root"></div><script type="text/javascript" src="//connect.facebook.net/hr_HR/all.js"></script><script type="text/javascript">FB.init({appId:'210555892318436',status:true,cookie:true,xfbml:true,oauth:true});</script>

Drhtaj duše - 32. poglavlje

Njih troje su ulazili u disko i polako su se probijali kroz rulju koja je skakala, opijala se, pjevala ili derala se i plesala. April je pazila kako ju netko nebi udario u trbuh pošto je već počeo rasti i primječivati se na njoj. Neki su mislili da je glupa što izlazi u disko jer je trudna, ali nju nije bilo briga pošto se nije opijala i pazila je na sebe. Društvo je sjedilo za stolom i smijalo se. Joy je primjetila kako nema Grace među njima i bila je zaluđena zbog toga pošto je večinom bila priljepljena za dečka.
„Evo naše carice!“ –nasmiješeno ju je zagrlila Virginia. „Najslavnija osoba si o kojoj će se nastaviti pričati danima!“
„Dosta, molim vas!“ –odmahnula je glavom. „Mislim da bi to svatko učinio!“
„Da, ali sigurno bi odustali kao Raul i sve prepustili policiji.“ –dodao je Drake. „Ponosan sam na tebe, Joy!“
„Dosta, oke?!“ –viknula je. „Drago mi je što sam ga pronašla, a i ja nikad ne odustajem!“
„Drago mi je zbog toga!“ –nastavio je Raul.
„Hej, kako to da ti nema cure?“ –upitala je Maura. „Inače je prva koja pleše na plesnom podiju!“
„Nešto joj je loše, pa nije htjela doći.“ –odgovori.
Joy se na to nasmiješila jer joj je, pomalo, bilo drago što nje nije bilo i što je zapravo izgledalo kao da nikada nije bila u njihovom društvu jer su svi bili nasmiješeni, a i ona se smijala s njima, zabavljala i pila alkoholno piće.
„Cure, mislim da je dosta alkohola za vas!“ –prekinuo ih je Ralph nakon nekog vremena.
„Ljubavi, sve je u redu, ne brini se. Nikome neće pozliti!“ –namignula mu je Maura i poljubila ga.
„Hej, idemo mi doma!“ –uzvratio je Adam.
„Zašto?“ –pogledala ga je Virginia.
„Nije mi najbolje.“ –April se dignula.
„Bit' ćeš dobro?“ –upitao ju je Drake.
„Ma da, samo mi je ovdje previše zagušljivo, a i dva je već prošlo.“ –odgovorila je.
„Onda se odmori, pa se čujemo sutra!“ –namignula joj je Joy.
Adam i April su ih nasmiješeno pozdravili i udaljili su se od njih, a on ju je morao paziti pošto joj se vrtilo i nije se osjećala najbolje. Maura i Virginia, koje su popile previše količine alkohola, odvukle su Joy na plesni podij, a njoj također nije bilo najbolje jer je popila puno više od njih, pa joj se cijelo vrijeme povračalo, ali to ju nije previše sprečavalo za plesanje. Ralph, Drake i Raul su se smijali jer nitko od njih nije popio niti gutljaj alkohola pošto su svi troje vozili i zbog toga nisu htjeli da ih policija zaustavi ili da slučajno naprave neki prekršaj. Djevojke su im bile zabavne kako su se njihale u ritmu muzike, pjevale i uživale, ali najviše su se smijale tomu što su znali da se slijedeće jutro možda pola toga neće sjećati od alkohola.
Maura i Virginia su napustile Joy na nekoliko minuta jer su trebale otići popraviti šminku i wcu, a ona nije željela ići s njima, pa je ostala sama i nije bila previše usamljena niti joj je bilo neugodno što nije imala nikoga kraj sebe. Plesala je sama, a alkohol joj je davao snage za nove plesne korake koji su bili pomalo provokantni za muški pijani rod koji je stajao u njenoj blizini ili koji su bili nagnuti na šanku s nekoliko praznih boca kraj sebe, a s jednom punom u ruci. Pričali su nešto međusobno, zlobnim osmijehom su gledali u njih, a ona nije ništa slutila pošto je imala zatvorene oči i opuštala se uz glazbu. Netko ju je odjednom dotaknu, a ona se naglo okrenula pomalo se ljuljuškajući. Ispred nje se nalazio visoki dečko, koji je izgledao puno stariji od nje, svjetlije kose i tamnijih očiju. Djevojka je odmahnula glavom, malo se udaljila i nastavila je plesati kao da se ništa nije desilo, ali iznenada ju je povukao k sebi. Okrenula se i pljusnula ga ljutito, a on nije prestajao nego ju je samo povlačio k sebi i počeo ju ljubiti. Htjela se otrgnuti od njega, pa ju je uhvatio za haljinu čija je naramenica puknula. Djevojka je bila šokirana i preplašena jer nitko nije primječivao što se njoj dešava i nitko nije poduzimao nešto da joj pomogne. Netko ga je odjednom maknuo od nje, a niotkuda se pojavio Raul koji ga je udario šakom po glavi, a onaj pijani dečko je pao na pod dok su ga njegovi alkoholizirani prijatelji pokušavali podignuti sa poda. Raul se okrenuo prema njoj, skinuo je jaknu i stavio ju na njena ramena.
„Vodim te doma, oke?“ –klimnula je glavom, a on ju je podignuo u naručje.
Djevojka se nagnula na njegovo rame, slušajući ubrzani otkucaj njegovog srca i također svojeg kojeg još nije mogla smiriti, a suze su joj polako klizile niz lice jer je imala osjećaj da joj još netko može nauditi iako je taj osjećaj nestajao kad je počinjala shvaćati da se nalazi u Raulovom automobili i sama s njim.

Otvorila je oči i primjetila je kako ju Raul vadi iz auta i polako nosi prema vratima. Bila je sigurna, znala je to jer se nalazila s njim, a s njim se osjećala kao da joj nitko nikada neće nauditi i kao da se nalazi u raju. Gledala je u njegove tamne oči koje su pogledom pratile kuda hoda. Izgledao je tako mirno, nježno i dobro, a njoj se otkucaj srca ubrzao pošto joj je bilo užasno drago što je bio s njom i što nikoga nije bilo oko njih da im zasmeta.
Lagano je otvorio vrata ogromne sobe i upalio je svijetlo, nakon čega ju je stavio na krevet i pokrio ju je, a ona nije skidala očarani pogled s lica, pa je on sjeo kraj nje, uzdahnuo je i nježno joj se nasmiješio. Oboje su šutili iako nije bilo nikakve potrebe za to. Raul se osjećao dobro dok ju je promatrao kako nježno gleda u njega i kako ne može odmaknuti pogled. Podragao ju je po licu i maknuo joj je kosu sa njega.
„Dobro si?“ –upitao ju je, a ona je klimnula. „Drago mi je što sam stigao na vrijeme!“
„Hvala...“ –promrmljala je.
„U redu je. Glavno je da si sada dobro!“ –dignuo se sa kreveta. „Naspavaj se!“
Svoje nježne usne je prislonio na njeno čelo, a ona je zatvorila oči jer joj je onaj poljubac bio užasno dobar i ugodan, a otvorila ih je ponovno kad ih više nije osjećala na sebi. Gledao je u nju, namignuo joj je i polako se udaljio, a ona se naglo dignula i zaustavila mu je ruku. Šokirala se zbog svog ponašanja, ali željela ga je zaustaviti i zadržati na duže vrijeme u svojoj sobi.
„Nemoj otići, molim te...“ –uzvratila je.
„Moram. Will će se zabrinuti za mene jer je kasno!“ –rekao je.
„Molim te...“ –gledala ga je ozbiljno.
Njihovi pogledi su izgledali kao da traju vječnost, ali trajali su zapravo samo nekoliko sekundi.
„U redu.“ –sjeo je kraj nje. „Ali za deset minuta idem, oke?“
„Raul, žao mi je.“ –uzdahnula je.
„Zbog čega?“ –zbunjeno će.
„Što sam ono jutro otišla... Trebala sam ostati!“
„I meni je žao što nisi ostala, Joy, ali... Stvari se mjenjaju!“
Odmahnula je glavom, a on ju je krajičkom oka pogledao. Bila mu je jako blizu i njegovo je srce ubrzano zakucalo. Bila je jako nježna, draga i krhko ga je promatrala, a po njenim očima se mogla vidjeti tuga i žalost. Znao je da je njoj doista bilo žao što nije ostala, a i on je razmišljao o tome što bi se desilo da nije otišla.
Djevojka mu je bila sve bliže, a onda je prislonila usne na njegove iako je znala da čini nešto loše, ali bile su joj privlačne i trebala je to. Raul je bio pomalo šokiran zbog njenog ponašanja, ali prepustio se i ljubio je jer je i on to htio, jer je i on odavno nju htio, ali odustao jer zbog toga što je vidio kako ju Kent ljubi.
Vodili su ljubav. Joy ga je gledala u oči i prisjetila se kako joj je bilo prvi put s njim, a tada je bilo čarobno, iako je u onom trenutku, nakon nekoliko mjeseci, bilo puno bolje i to je željela učiniti, ponovno, svim svojim srcem. Bio je nježan prema njoj, nježno ju je ljubio i nije joj je želio učiniti ništa loše pošto je i on to želio i obožavao je osjećaj koji mu je prolazio kroz tijelo kad bi razmišljao o njenoj blizini.
Jedino svjetlo u sobi je bila mjesečina koja je ulazila s terase. Raul je gledao u terasu i osjećao se loše pošto je znao da je prevario Grace, a to nikada nije htio učiniti niti jednog curi. Osjećao se jako loše zbog toga i pomalo ga je grizna savijest što je to učinio s Joy kad je imao drugu djevojku, a onda se okrenuo prema djevojci koja je nježno spavala kraj njega i izgledala je prekrasno. Poljubio ju je u obraz i nije mu bilo žao što se to desilo među njima jer mu je bilo prekrasno, jer je to želio odavno, jer je želio onaj osjećaj već mjesecima, ali nije znao kako će pogledati Grace u oči nakon svega i kako će joj moći priznati.


subota , 09.05.2009.
Komentiraj { 7 } - #


Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.